dinsdag 9 augustus 2011

Alweer 3 maanden!!!

Hallo duimelotje.

De fiep wil je niet meer. Je bent verslaafd aan je duimpjes. Heerlijk vinden wij dit. Niet meer uit bed om je de fiep weer eens aan te bieden. En het mooie is dat je daardoor ook meer naar links aan het draaien gaat. Want je pakt allebei je duimpjes. Dus als je moe begint te worden pak je je duimpje en tut je jezelf lekker in slaap.
Je bent op dit moment helemaal met je handjes bezig. Wat zijn dit, horen die bij mij? En je draait je ook al om. Als je op je buik ligt draai je je op je rug sinds kort. Wij zo trots als een pauw toen we dit voor het eerst zagen.

Je bent laatst al een keer op de fiets mee geweest. Lekker in de babydrager. Ik vond het wel een beetje eng om op die drager te moeten vertrouwen, dat is even wennen. Maar jij viel lekker in slaap, dus je hing comfortabel. Tegen mama's buik.

Het hongerige is er weer een beetje vanaf. Ineens ging je van 6 voedingen naar 4. Je sliep van ong. 20.00 tot ong. 07.00. Wat een verwennerij. Maar dit duurde niet lang. Ineens kwam je weer midden in de nacht. Maar ja, je moet ook nog 5 voedingen hebben op 1 dag. Dus nu maken wij jou om 22.00 wakker voor je laatste fles. En dan slaap je weer lekker door.

Vorige week moest je weer naar het CB. Weer 2 prikjes gehad. Gelukkig werd je ook deze keer er niet ziek van. Bikkeltje. Je weegt nu 5600 gram en je bent alweer 59,5 cm. lang. Dus weer 4,5 cm. gegroeid en dit keer een pond aangekomen. De laatste keer was je in 1 mnd. 1 kilo aangekomen en 5 cm. gegroeid. Dus je groeicurve in cm. gaat nog steeds erg schuin omhoog, zowat recht. Maar je groeicurve in gewicht begint nu wat vlakker te lopen. Maar dit mocht ook wel. Het is ook te zien, je had eerst echt een dik snoetje en nu heb je gewoon lekker bolle wangen. Verder waren ze weer goed tevreden. Het gedeelte achter op je hoofdje wat wat plat was door je voorkeurshouding is nog minimaal. Je ligt in bed dan ook steeds vaker naar links te kijken. Alleen als we je oppakken en dragen kijk je nog steeds het liefst naar rechts. Ook als we je naar iets leuks laten kijken en we draaien dan om, zul je echt niet je hoofdje draaien om datgene toch te blijven zien.

Je bent een heel ander kind als weken geleden. Veel en veel tevredener. Je slaapt al wat minder tussen de voedingen door. Dan lig je gezellig op je speelkleed of lekker in je box of bij ons op schoot. En dat alles vind je prachtig. Je lacht veel en je kan spartelen van plezier. Vooral op je speelkleed. Als je ons boven je bedje ziet hangen, verwelkom je ons meteen met een grote lach. En je begint al heel wat te brabbelen tegen ons. Je kan van die hele lieve geluidjes maken. Die interactie met ons vind je geweldig. En wij genieten daar ook met volle teugen van.

Op je buik liggen vind je ook wel lekker op zijn tijd. Je houd al heel goed je hoofdje in bedwang. Mee en dan krijgen we nog eens een keer een kopstootje van je, maar je houd je hoofdje al aardig goed overeind zelf. Ook draai je bijna om als je op je buik ligt. Je gooit dan een beentje de lucht in en je gaat dan al een flink eind 1 kant op. Maar nog net niet ver genoeg dat je omrolt. Maar dit duurt niet lang meer.

Het is nu gewoon lekker genieten van jou. Een klein vervelenden bijkomstigheid is dat ik weer aan het werk moet. Vanaf volgende week is de pret voorbij en gaat het normale, drukke leventje weer gewoon door. En dan mogen opa en oma L. van jou gaan genieten.

Dikke kus, je pa en ma.